Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Megbírságolnák a kipufogógázzal erősen szennyező autók gyártóit

2008.09.25. 23:44
A befolyásos autóipari lobby nyomásának ellenállva támogatott az Európai Parlament környezetvédelmi bizottsága csütörtökön egy európai uniós jogszabály-javaslatot, amely bünteti a kilométerenként 130 grammnál több széndioxidot kibocsátó járműveket.

2012-től jelentős bírságot helyez kilátásba a kilométerenként 130 grammnál több széndioxidot kibocsátó járműveket. Jelenleg 160 gramm az átlagos kibocsátás, és az autógyárak szerint a szigorítás az ágazat egész jövőjét fenyegeti Európában.

Az ipar és annak befolyása alatt néhány képviselő enyhítő módosításokat szeretett volna elérni, ezeket azonban a szakbizottság a testület szavazáson elutasította, és megtartotta az Európai Bizottság eredeti javaslatát.

Nemzetközi környezetvédelmi szervezetek üdvözölték a voksolás eredményét, és sürgették, hogy azt az EU-tagállamok kormányai is vegyék figyelembe, amikor döntenek a tervezetről. Az EP később még plenáris ülésen is szavaz majd a javaslatról, illetve a tagországoknak is jóvá kell hagyniuk azt.