Valér
2 °C
8 °C

Európa-programot hirdetett a Fidesz

2004.05.22. 17:35
Schmitt Pált nyugtalanítja, hogy úgy csatlakoztunk az Európai Unióhoz, hogy a magyar átlagnyugdíj 185 euró. Egyebek között ezt mondta Schmitt Pál, a Fidesz európai listavezetője, amikor Mertonyi Jánossal bemutatta a párt Európa-programját.
A Fidesz nem hisz a "mag-Európa" és a "kétsebességű" Európa gondolatában sem, az uniót a közösségek közösségeként képzeli el, mondta Martonyi János, a Fidesz Szabad Európa Központjának vezetője pénteken Budapesten, amikor bemutatta a Csak együtt sikerülhet címet viselő Európa-programot. A Fidesz gyakorlati kérdésekben rugalmas, a programban megfogalmazott elvi kérdésekben azonban nem képzelhető el engedmény - hangoztatta Martonyi János.

Ez a program határozza meg a jövőben a Fidesz és az Európai Parlamentbe kerülő fideszes képviselők uniós politikáját. Martonyi János elmondta, hogy a program szól a sikeres nemzeti érdekérvényesítés eszközeiről. A volt külügyminiszter hozzátette, a hatékony érdekérvényesítés záloga a nemzeti egyetértés megvalósítása. "A programban együttműködést, dialógust, közös cselekvést ajánlunk" - tette hozzá.

Schmitt Pál, a Fidesz európai parlamenti listavezetője arról beszélt, hogy a mandátumot szerző magyar képviselők ne legyenek egymás ellenfelei, hanem fontos ügyek köré szerveződve, együttesen dolgozzanak a cél megvalósulásáért. Meg kell oldani például a magyar nyugdíjasok problémáját az Európai Unióban - mondta a fideszes politikus, hozzátéve: "úgy csatlakoztunk az unióhoz, hogy a magyar átlagnyugdíj 185 euró".