Judit
2 °C
7 °C

MeH: nem vagyunk lemaradva az EU-csatlakozásban

MTI
2003.09.19. 18:51
Nem igazak azok az állítások, amelyek szerint Magyarország le lenne maradva akár saját ütemtervéhez, akár a többi 9 csatlakozásra váró országhoz képest az előcsatlakozási alapok felhasználásában - reagált a Miniszterelnöki Hivatal (MeH) Nemzeti Fejlesztési Terv és EU Támogatások Hivatala a Fidesz sajtótájékoztatóján elhangzottakra közleményben pénteken. Szájer József, a Fidesz képviselője pénteki sajtótájékoztatóján azt kifogásolta, hogy Magyarország kevés pénzt tud lehívni a különböző uniós alapokból, például az ISPA-, valamint a PHARE-alapból.

A hivatal közölte, hogy Magyarország 2003-ban az előző évinél 25 százalékkal több EU-forrást tud felhasználni - az eddig aláírt szerződések és az előzetes adatok alapján összesen mintegy 250 millió eurót kötnek le az előcsatlakozási keretekből. "Ez minden eddigi évnél jobb eredmény" - áll a közleményben.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?