Emma
9 °C
26 °C

Kövér: az EU-csatlakozás lehetőség, de lesznek vesztesek

MTI
2004.04.29. 20:42
Az Európai Unióba való belépéssel Magyarország lehetőséget kap a politikai és gazdasági fejlődésre, de a csatlakozásnak rövid távon lesznek vesztesei - közölte Kövér László, a Fidesz választmányi elnöke csütörtökön Bácsalmáson, sajtótájékoztatón.

"Az egyik szemünk sír, a másik meg nevet órákkal az uniós csatlakozás előtt: a képletes nevetésre az ad okot, hogy végre megvalósul a rendszerváltás utáni kormányok azonos törekvése, Magyarország bebocsátást nyer Európa fejlettebb részének intézményrendszerébe" - mondta a fideszes politikus.

Hozzátette, ezáltal az ország olyan lehetőséget kap a politikai és gazdasági fejlődésre, amely a kívül maradással nem lenne elérhető. Hangsúlyozta, a csatlakozásnak azonban rövid távon lesznek vesztesei is, akik csak reménykedhetnek egy későbbi fejlődésben és felzárkózásban.

A Fidesz választmányi elnöke a jelenlegi kormány hibájának tulajdonította, hogy az indokoltnál jóval többen élik meg vesztesként az uniós csatlakozást: véleménye szerint elsősorban a mezőgazdaságban dolgozók, valamint a kis- és középvállalkozók egy része kerül majd nehéz helyzetbe.