Sára, Márió
2 °C
6 °C

Már a 2007-2013-as költségvetésre készül a MeH

MTI
2004.05.07. 14:38
A 2007-2013 közötti uniós pénzügyi ciklusra szóló fejlesztési terv stratégiáját a kormány a pártokkal és a civil szervezetekkel együttműködve szeretné elkészíteni - mondta Baráth Etele pénteken sajtótájékoztatón Budapesten. A Nemzeti Fejlesztési Hivatalt felügyelő politikai államtitkár levélben kérte fel a parlamenti pártok frakcióvezetőit, hogy jelöljék ki a hivatallal kapcsolatot tartó szakértőket.

Az államtitkár elmondta, hogy a hivatalban megkezdődtek a második nemzeti fejlesztési terv kidolgozásának előkészületei, a tervek szerint a fejlesztési koncepció egyes elemeit regionális szinten alakítanák ki. Baráth Etele elmondta: a legfrissebb adatok szerint a gazdasági versenyképesség operatív program (GVOP) keretében 2430 pályázatot regisztráltak 20 milliárd forint támogatási igénnyel, ami az idei keret 53 százalékát teszi ki. A GVOP-ban a legtöbb pályázatot, 1200-at a kis- és középvállalkozások műszaki, technológiai fejlesztésére adták be, a korszerű menedzsmentismeretek kiírásra 500 pályázatot regisztráltak.

Baráth Etele felhívta a figyelmet arra, hogy az idei keret lekötése esetén lehet beadni még az idén is pályázatokat a következő évek terhére.