Dezső
14 °C
27 °C

SZDSZ: a Fidesz nemzeti petíciója

MTI
2004.06.06. 16:39
Az SZDSZ elutasítja a Fidesz nemzeti petíciójának "kommunista programját", ezzel szemben az érdemi adócsökkentést szorgalmazza - mondta Kuncze. Gábor a Csillag Istvánnal és Demszky Gáborral közösen tartott sajtótájékoztatón vasárnap Budapesten, a Közgazdaságtudományi Egyetem előtti rakparton.

"A helyszínválasztás is mutatja, hogy mi más oldalon állunk, mint a Fidesz: ők a Duna jobb partján tartanak egy rendezvényt arról, hogy hogyan kötötték ki a Fidesz hajóját a gazdaságpolitika bal oldalán. Mert legyen világos, hogy a Fidesz nemzeti petíciója (...) valójában egy nagyon erőteljesen baloldali, mondhatni, kommunista program" - mondta Kuncze Gábor. Ez a program azt jelenti, hogy meg akarják ölni a versenyt és a piacgazdaságot, és azt, hogy az adófizetők zsebéből fejenként több százezer forintot akarnak kivenni - tette hozzá.

"Felhívjuk a Fidesz figyelmét, hogy a kommunista program ebben az országban egyszer már megbukott (...), mert működésképtelennek bizonyult" - mondta az SZDSZ elnöke. Ezzel szemben a liberális oldalon az az ajánlat, hogy fogadjuk el a piacgazdaság törvényszerűségeit, csökkentsük az adókat, csökkentsük a gazdaságra és a magánemberekre nehezedő terheket - jelentette ki.