Gyula
7 °C
20 °C

Szelektív hulladékba burkolt kampányolás

2004.06.10. 18:10
Csepelen az utóbbi időben több szelektív hulladékgyűjtő szigetet is kialakítottak, és a sikeres akció propagálásaként négyoldalas szórólapokat juttattak el a lakossághoz. Csakhogy mindez tulajdonképp közpénzen folytatott kampányolás - állítja Német Szilárd a csepeli Fidesz elnöke.

"Azt gondolom, hogy pár nappal az EP-választások előtt etikátlan és talán még jogszabályba is ütköző, hogy a Fővárosi Közterület-fenntartó Rt. pénzén kiadott szóróanyag címoldalán Demszky Gábor látható uniós zászlókkal a háttérben" - nyilatkozott az Indexnek Német Szilárd. Feltehetőleg pénteken - a kampánycsend előtti utolsó napon - Budapest más kerületeiben is feltűnik a kiadvány, ami "profi, háromszínnyomású, nem túl olcsó", így a párt becslései szerint a Demszky-reklámnak is tekinthető akció akár húszmillió forintot is "kivehetett az FKF zsebéből" - vélekedett Német.

Német, mint a Fidesz zöld tagozatának elnöke szakmailag is talált kivetnivalót a szelektív hulladékgyűjtést propagáló "röpiratban", mondván a főváros hulladékproblémáira önmagában nem ez a megoldás, hanem a kommunális gyűjtőrendszert kell teljes egészében átalakítani. "De ez mellékes, az általunk mélységesen elítélt közpénzen vett kampányolás az, ami leginkább felháborító ebben a szórólapban" - tette hozzá a csepeli fidesz-elnök.