Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Átadta megbízólevelét Kiss Tibor Prodinak

MTI
2004.07.05. 18:26
Kiss Tibor, Magyarország brüsszeli állandó EU-képviseletének új vezetője hétfőn átadta megbízólevelét Romano Prodinak, az Európai Bizottság elnökének, s ezzel forma szerint is teljes jogú EU-nagykövetté vált. A találkozó után a diplomata elmondta, hogy Prodi a beszélgetésen az új tagállamok csatlakozási folyamatának gyorsaságát és sikerességét méltatta, amit elnöki tevékenysége legfontosabb eredményének tart.

A tisztségéből néhány hónap múlva távozó elnök Magyarországnak azt ajánlotta, hogy használja ki szellemi kapacitásait, az oktatásban és a tudományban meglévő helyzeti előnyeit. Prodi szerint EU-tagállamként Magyarország helyzetének további alakulása elsősorban azon múlik, mennyire tudja majd fejleszteni infrastruktúráját, illetve bővíteni a beruházásokat. Magyarország állandó brüsszeli EU-képviselete a múlt hónap elején tájékoztatta az EU miniszteri tanácsát, hogy június 1-től Kiss Tibor, az ország eddigi hágai nagykövete tölti be a képviselet vezetőjének tisztségét.

Kiss Tibor ezen a poszton Balázs Pétert váltja fel, aki május 1-jén az Európai Bizottság első magyar tagja lett. A 49 éves hivatásos diplomata végzettségére nézve közgazdász, pályafutása kezdettől fogva a Külügyminisztériumhoz kötődik. Dolgozott Magyarország hágai és brüsszeli nagykövetségén, később mindkét helyen nagykövet is volt.