Judit
3 °C
7 °C

Pöttering: mindenképpen hatályba lép az EU alkotmánya

MTI
2004.07.08. 14:18
Lehet, hogy valamely európai uniós tagállam nem ratifikálja a közösség alkotmányát, hatályba lépésére azonban így is lehet majd megoldást találni - mondta az Európai Néppárt (EPP) frakcióvezetője Budapesten csütörtökön.

"Ha valahol leszavazzák az európai alkotmányos szerződést, az állam- és kormányfők tárgyalnak majd arról, miként léphet mégis hatályba a dokumentum" - közölte Hans-Gert Pöttering az EPP négynapos frakcióülését követő sajtótájékoztatón. A legjobb megoldás az lett volna, ha mind a 25 tagországban népszavazást tartanak a ratifikálásról, és a szavazatokat egységesen számolják össze - tette hozzá.

Szájer József (Fidesz), a néppárt magyar képviselőinek vezetője arról beszélt, hogy a magyarok többsége úgy érzi, az európai alkotmányról nem fontos népszavazást tartani, és a ratifikációhoz elégséges a parlamenti szavazás.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?