Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Schmitt lett az EP Fidesz-MDF delegációjának vezetője

MTI
2004.07.20. 19:30
Schmitt Pál, az európai parlamenti választások Fidesz-listájának vezetője lett a Fidesz és az MDF közös európai parlamenti képviselőcsoportjának vezetője - közölte Szájer József, az eddigi képviselőcsoport-vezető.

Szájer azért nem vállalta tovább e tisztséget, mert az európai konzervatív és kereszténydemokrata erőket tömörítő Európai Néppárt (EPP) frakciója őt nemrégiben a frakcióelnök egyik helyettesévé választotta. Schmitt megválasztásán kívül a 13 magyar képviselő még egy személyi döntést hozott: Őry Csabát tette meg a delegáció igazgatójává, azaz hozzá tartoznak majd a gyakorlati, szervezési ügyek.

Szájer végül elmondta, hogy Schmitt Pál várhatóan megkapja majd az Európai Parlament kulturális bizottságának első alelnöki tisztségét is: ez a poszt az Európai Néppártot illeti, s az EPP-frakción belül a magyar politikust jelölték.