Árpád
-2 °C
3 °C

MSZP: az Országgyűlés erősítse meg az európai alkotmányt

MTI
2004.09.01. 13:35
Az európai alkotmány a megerősítés szakaszába érkezett: az volna célszerű, ha ezt Magyarországon az Országgyűlés hajtaná végre, mondta Vastagh Pál szocialista országgyűlési képviselő szerdai budapesti sajtótájékoztatóján. "Bármennyire úgy tűnik, hogy demokratikusabb a referendum, számomra mégis inkább kézenfekvő az, hogy a szakszerű és a korrekt eljárás az Országgyűlés által történő megerősítés" - mondta a politikus.

Közölte, a népszavazás azért nem jó megoldás, mert nehéz lenne megfelelő információkat nyújtani a lakosságnak, mivel a tíz új tagország esetében nincs meg az összehasonlítás lehetősége az EU korábbi intézményrendszerével. Hozzátette: a megerősítési eljárást a lehető leghamarabb meg kell kezdeni. Vastagh Pál emlékeztetett, az európai alkotmányos szerződést az Európai Tanács június 18-án fogadta el.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?