Gábor, Karina, Ders
-3 °C
7 °C

Orbán roma ügyekkel foglalkozó bizottságot szervez Brüsszelben

Magyar Rádió
2004.10.18. 19:40
Magyar javaslatra a romák ügyével külön bizottság foglalkozik az Európai Unió Néppártján belül, az alelnök, Orbán Viktor vezetésével. Az Európai Néppárt brüsszeli elnökségi ülésén Orbán Viktor az összeurópai politikai formáció egyik alelnöke, önálló indítványt terjesztett elő.

Orbán a Magyar Rádió tudósítójának elmondta, "a javaslat, amit tettem arról szól, hogy a kereszténydemokrata néppártok elnöksége hozzon egy döntést, és ez a döntés már megszületett, miszerint a roma ügy kezelését nem tartja kielégítőnek és ezért mindent megtesz annak érdekében, hogy az Európai Unió aktívabb legyen ebben az ügyben. Ezért fölállít egy biztosságot, amely a roma népesség beilleszkedésének programját hivatott kidolgozni, ezt a bizottságot jómagam fogom kidolgozni".

Mint Orbán a rádiónak elmondta, "miután az európai roma közösség részéről Járóka Lívia ez idáig az egyetlen parlamenti képviselő, ezért az ő nevét be is jelentettem és őt bíztuk meg így együtt azzal, hogy ebben segítse az én munkámat. Én mint az Európai Néppárt alelnöke fogom vezetni a bizottságot és Lívia pedig a tényleges munkát, mondjuk úgy, hogy programigazgatóként fogja majd koordinálni".