Gusztáv
-4 °C
1 °C

A Fidesz visszavonná Kovács biztosi jelölését

MTI
2004.11.03. 15:56
A Fidesz arra kérte Gyurcsány Ferencet, hogy vonja vissza Kovács László európai bizottsági jelölését - mondta Németh Zsolt szerdán Budapesten újságíróknak, miután a kormányfő a parlamenti pártokkal konzultált az Európai Tanács következő üléséről. Hozzátette, "a miniszterelnök felvetésünket nem fogadta el". Magyarország számára káros, hogy az ország miatt húzódik a Barroso-bizottság megalakulása - jelentette ki a parlament külügyi bizottságának fideszes elnöke, hangsúlyozva: a Fidesz készen áll arra, hogy új biztosról egyeztessen.

Kérdésre válaszolva azt mondta, hogy az eddigi magyar biztos, Balázs Péter személye, "bár egyértelmű szocialista kötödése", alkalmas az egyeztetésre: a politikus érdekérvényesítő képessége, szakértelme és tekintélye összehasonlíthatatlan Kovács Lászlóéval.

Németh Zsolt sajnálattal állapította meg, hogy a kormányfő "még nem jutott el erre a pontra", és ehelyett a Fideszt hibáztatja a kialakult helyzetért, "amit kifejezetten érthetetlennek és nevetségesnek tartunk, hiszen ha valakit hibáztatni lehet, az Kovács László, aki látványosan leszerepelt a (...) meghallgatáson".