Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Hűtlen kezeléssel vádolják a spanyol unióügyi államtitkárt

2009.11.13. 20:18 Módosítva: 2009-11-13 20:23:00

Hűtlen kezelés vádjával vizsgálat indul Spanyolországban Diego López Garrido, az uniós ügyekért felelős spanyol külügyi államtitkár ellen néhány héttel azelőtt, hogy Madrid átveszi az EU soros elnöki tisztségét, közölték igazságügyi források pénteken.

Az ügyben eljáró bíró befogadhatónak ítélte a panaszt, amely szerint Garrido több tízezer euró értékben ítélt meg kormányzati támogatást egy, a kormányzó Szocialista Párthoz közelálló tanácsadó cégnek, amelynek az államtitkár korábban a vezetője volt. A bíró Garridót december negyedikére meghallgatásra beidézte. Garrido újságíróknak pénteken kijelentette, hogy teljesen nyugodt saját szerepét illetően.

Az államtitkárnak kulcsfontosságú szerepe lesz azt követően, hogy Madrid jövő január elsejével hat hónapra átveszi az Európai Unió soros elnöki tisztét.