Jenő
-2 °C
6 °C

Az EU tanulmányozza a palesztin megállapodást

MTI
2007.02.09. 10:52

Az Európai Unió pozitívan, egyben óvatosan tekint a palesztin frakciók megállapodásához, közölte pénteken Javier Solana kül- és biztonságpolitikai főmegbízott szóvivője. A legjobb szándékkal, pozitív, de óvatos módon fogjuk megvizsgálni a részleteket, mondta egy brüsszeli sajtótájékoztatón Christina Gollach, arra reagálva, hogy a Fatah és a Hamász palesztin mozgalom megállapodott az ellenségeskedések lezárásában és egy nemzeti egységkormány felállításában. Solana szóvivője emlékeztetett arra, hogy az unió már tavaly is egy olyan nemzeti egységkormányt sürgetett, amely tiszteletben tartja a nemzetközi közösség alapfeltételeit.

Diplomáciai forrás szerint a kérdést megvitatják az unió külügyminisztereinek hétfői értekezletén. Arra azonban még korai lenne számítani, hogy felvegyék a közvetlen kapcsolatot a palesztin kormánnyal, és véget vessenek a pénzügyi segélyek csaknem egy éve tartó befagyasztásának.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?