Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Hárommilliárd eurót vár Kovács

2004.07.27. 06:44
Kovács László külügyminiszter azt a feladatot adta a magyar diplomatáknak, hogy minimum a nemzeti össztermék négy százalékát kitevő támogatást szerezzen az EU költségvetéséből.
A mostani ellenzéki pártok előző ciklusbeli kormányzati tevékenységét is méltatta a magyar nagykövetek számára rendezett éves értekezleten Kovács László. A külügyminiszter szerint a magyar diplomácia feladata az most a minél hatékonyabb nemzetközi érdekérvényesítés.

Kovács szerint nagyon fontos, hogy tagállamként az EU 2007-2013-as költségvetéséből minél nagyobb támogatást tudjunk szerezni. "Magyarországnak azt kell elérnie, hogy a következő költségvetésből a magyar GDP négy százalékát elérő támogatás jusson ránk, ami nettó hárommilliárd eurót jelent" - fogalmazott a miniszter.

A szomszédságpolitikát érintve Kovács elmondta, hogy Budapest egyszerre törekszik jó kapcsolatokra a környező országokkal és a határon túli magyarság segítésére önazonossága megőrzésében. Magyarország továbbra is támogatja Románia, Bulgária és Horvátország 2007-es felvételét, egyben kiveszi részét a még az előző kormányzat által kezdeményezett "szegedi folyamat" révén a Balkán, mindenekelőtt Szerbia és Montenegró demokratizálásában.