Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

Sok külföldi halt meg a Fallúdzsa elleni amerikai légitámadásban

2004.09.17. 07:58
Az amerikai hadsereg rajtaütést hajtott végre Fallúdzsában. Az akcióban mintegy harminc külföldi fegyveres vesztette életét.
Mintegy harminc külföldi fegyveres vesztette életét az iraki szunnita ellenállás tűzfészkének számító Fallúdzsa város elleni amerikai légitámadásnak - közölte pénteken az amerikai hadsereg.

A Bagdadtól nyugatra fekvő város melletti Zoba faluban a támadás következtében tizenhárom ház dőlt romba - közölték szemtanúk.

A fallúdzsai kórház egyik orvosa elmondta, hogy huszonöt sebesültet és tizenöt halottat szállítottak be hozzájuk és újabbak érkeznek a mentőkkel. Fallúdzsa Suhada negyedében egy személy halt meg és kilencen sebesültek meg az amerikai légitámadás következtében.

Egy szemtanú - közlése szerint - "legkevesebb huszonhét holttestet számolt meg házak romjai alatt és számos sebesültet látott, akiket az Abu Graib-i kórházba szállítottak."

Az amerikai hadsereg csütörtökön jelentette be, hogy rajtaütést hajtott végre Fallúdzsában és hadműveletet kezdett Ramádiban, az al-Anbár tartománybeli szunnita felkelés két gócpontjában.

"A nemzetközi erők célzott rajtaütést indítottak Abu Muszab az-Zarkávi terrorista egyik rejtekhelye ellen Fallúdzsában" - tudatta közleményében az amerikai hadsereg.

A hadsereg olyan értesülések birtokában fogott hozzá az akcióhoz a Bagdadtól 50 kilométernyire nyugatra fekvő városban, hogy a szóban forgó helyen mintegy kilencven külföldi harcos bujkál, illetve a nemzetközi erők elleni harcra szánt fegyvereket rejtegetnek.

A Ramádiban végrehajtott "Hurrikán művelet" fedőnevű támadás során egy amerikai tengerészgyalogos megsebesült - közölte a hadsereg.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!