Szilvia
5 °C
16 °C

Fidel Castro megírja emlékeit

2008.03.03. 18:23
Fidel Castro sajnálja, hogy nem írt pályafutása alatt memoárt, mert sok emléke már homályos. Ennek ellenére tervezi, hogy elkészíti visszaemlékezéseit, amennyiben az idő megengedi.

Fidel Castro meg akarja írni emlékiratait, "ha az idő engedi". Kuba csaknem 50 éven át teljhatalmú vezetője ezt abban a cikkben írta, amely hétfőn jelent meg a Kubai Kommunista Párt hivatalos lapjában.

Fidel Castro, aki februárban vonult vissza az aktív politizálástól, rendszeresen ír cikkeket a Granmának. A 81 éves Commandante most először vallotta be, hogy már nem emlékszik az ellene 1961-ben elkövetett merényletkísérlet részleteire és ezt sajnálja. "Soha nem voltam képes időt szakítani a memoárírásra és ezt most már bánom" - írta hétfői cikkében.

"Most, ahogy vasárnap délután ezeket a sorokat írom - így Fidel Castro -, megint az jutott eszembe, hogy amennyiben az idő megengedi, meg kellene írnom a memoárjaimat. Ha ezért valaki fizetne valamit, azt az összeget a kubai orvosi szakirodalom terjesztésére utalnám át" - írta a visszavonult kubai vezető.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?