Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Larry Flynt kormányzó lenne

2003.08.01. 09:38
Kapcsolódó cikkek (1)
Arnold Schwarzenegger hollywoodi filmsztár visszalépése után Larry Flynt amerikai pornókiadó is jelezte, hogy esetleg pályázik Kalifornia kormányzójának posztjára.
A Hustler szexlapot alapító Larry Flynt is bejelentette, hogy valószínűleg indul a kalifornia kormányzóválasztáson. A szabadszájú üzletember csütörtökön kijelentette: "Úgy gondolom, én jobban megbirkóznék a költségvetési mérleggel, mint azok a bürokrata tökfejek ott Sacramentóban" . Flynt úgy vélekedett: a kaliforniaiak eléggé felvilágosultak és haladó szelleműek ahhoz, hogy el tudják fogadni őt, - saját kifejezése szerint - "a szennykereskedőt". "Aki ismer engem, tudja jól, hogy legfőbb szívügyem a szabadság" - idézett nyilatkozatából a francia AFP hírügynökség.

A pornó a sajtószabadság része

Flynt minden lehetséges fórumon hangoztatja, hogy a pornókiadás szabadságát a sajtószabadság elválaszthatatlan részének tartja. "A szenny az üzleti vállalkozásom, a politika a hobbim" - mondta 1999-ben, amikor Bill Clinton akkori elnök Monica Lewinsky fehér házi gyakornokkal folytatott viszonyáról nyilatkozott. Politikusok magánéletéről közölt leleplezéseivel Flynt közvetve már korábban is beleszólt a politikába.

Hatvanöt induló

Az októberben esedékes kaliforniai kormányzóválasztáson eddig hatvanöt ember jelezte részvételi szándékát. Arnold Schwarzenegger csütörtökön jelentette be, hogy mégsem indul republikánus jelöltként a kormányzóválasztáson.