Robbanás egy Fülöp-szigeteki repülőtéren

2003.03.04. 16:47
Legalább huszonegyen életüket vesztették, és száznegyvennyolcan megsebesültek amikor hatalmas robbanás rázta meg a Fülöp-szigetek egyik repülőterét. A tragédia okairól egyelőre semmit nem tudni. Nem sokkal később a város buszpályaudvarán is robbanás történt.
Nagyerejű robbanás rázta meg kedden a Fülöp-szigetek déli részén lévő Davao repülőterét. Az első jelentések szerint legalább 21-en meghaltak és a CNN jelentése szerint 148-an megsebesültek. Az áldozatok között van négy amerikai állampolgár is. A sérültek között a BBC jelentése szerint több gyermek is van. Egy szemtanú a BBC-nek egy nagyon hangos robbanásról és szétrepülő testekről számolt be. Az AFP hírügynökség jelentése szerint nem sokkal késobb robbanás történt egy davaoi buszpályaudavon is.

A Mindanao szigetén fekvő légikikötőben helyi idő szerint délután az érkezési oldalnál lévő várócsarnokban történt a detonáció. A Reutersnek nyilatkozó illetékesek egyelőre nem tudják, milyen típusú robbanószer okozta a tragédiát, és azt sem, hogy milyen csoport állhatott a merénylet mögött. A rendőrség azt állítja, hogy a környéken több bombát is hatástalanítottak az elmúlt hetekben.

Az AP jelentése felhívja a figyelmet arra, hogy a térségben működik a Moro Iszlám Felszabadítási Front, amelyet nemrégiben egy másik merénylettel is összefüggésbe hoztak. A szervezet tagjai decemberben egy pokolgépes merényletben tizenhárom embert öltek meg. Majd pár nappal később megtámadtak egy buszt, és 12 személyt kivégeztek. A tizenkét áldozat közül kilenc polgári személy volt, három pedig egy helyi bányatársaság biztonsági őre.  • Hírek
  • Hírek