Szilárda
0 °C
6 °C

Lángoló autó hajtott be a glasgow-i reptér várócsarnokába

2007.06.30. 17:23
Egy égő, ázsiai származású férfit láttak szemtanúk abban a terepjáróban, ami nagy sebességgel, lángolva hajtott be a glasgow-i reptér központi termináljába. A repteret lezárták.

Felfüggesztették a járatok indulását és fogadását Glasgow repterén, miután a főterminál várócsarnokába egy lángoló autó hajtott be, jelentette a BBC. A terminált lezárták, a környéket a jelentések szerint rendőrök, tűzoltók és mentősök lepték el.

A Strathclyde-i rendőrség szűkszavú közleménye szerint nem történt terrortámadás, az "incidenssel" kapcsolatban négy személyt vettek őrizetbe.

Sérültekről, áldozatokról -az autóban utazókon kívül - még nem érkezett jelentés.


A BBC jelentése szerint egy Jeep Cherokee hajtott a reptér épületébe. A lángoló autó a jelentés szerint nagy sebességgel közelítette meg a terminál épületét.

"Kerékcsikorgást hallottam, aztán láttam, ahogy füstölgő kerekekkel jött a terepjáró. Az alváza alól lángok csaptak ki" - mesélte a BBC-nek egy szemtanú.

Más szemtanúk szerint az autóban két, ázsiai származású férfi ült, egyikük lángolt. "A kocsiból két rendőr egy ázsiai fickót rángatott ki. A férfi kűzdeni próbált, de a földre teperték" - mesélte egy szemtanú. A két férfit - akik közül az egyik a jelentések szerint maga is kigyulladt - a rendőrök bilincsben vezették el.


A szemtanúk beszámolója szerint az autó nem robbant fel. "Volt néhány pukkanás, de valószínűleg csak az autó üzemanyaga égett" - nyilatkozta egyikük a BBC-nek.

Bár a BBC szemtanúi szerint egyértelműen szándékos támadás történt, ezt a Strathclyde-i rendőrség közleménye nem erősítette meg. Az AFP-hez eljuttatott közlemény szerint azonban két autó összeütközött az épület előtt, és az egyik kigyulladt. A rendőrség nem erősítette meg, hogy valaki szándékosan hajtott volna be az épületbe.