Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Kitiltotta a Pentagon a Google-t

2008.03.07. 08:00
Biztonsági kockázatokra hivatkozva megtiltotta a washingtoni védelmi minisztérium, hogy a Google Earth kereső térképkészítői részletes felvételeket készítsenek az amerikai katonai támaszpontok belsejéről.

A helyi idő szerint csütörtökön bejelentett intézkedés előzménye, hogy a múlt héten körpanorámás - teljes, 360 fokos körbetekintést biztosító - felvételek jelentek meg a sokak által látogatott keresőprogramon az egyik texasi bázis belsejéről.

Gene Renuart, az amerikai légierő tábornoka szerint ez aggodalomra ad okot, hiszen az ilyen felvételeken látható, hogy hol helyezkedik el az őrség, miként működik a bejáratoknál a sorompó, és hogyan lehet bejutni az egyes épületekbe. Ez pedig valódi kockázatot jelent az amerikai katonai létesítmények biztonságára nézve - tette hozzá.

A Google szóvivője elmondta, hogy munkatársaik a katonai hatóságok engedélyével vették fel a kifogásolt felvételeket, de hibáztak. A történtek ellentétesek a cég üzleti irányelveivel, s a kifogásolt felvételeket huszonnégy órán belül eltávolították honlapjukról - tette hozzá.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!