Zelma, Rajmund
-4 °C
-1 °C

Gyurcsány mobilszámot cserélt Schröderrel

2004.09.15. 19:47
Gyurcsány Ferenc miniszterelnök-jelölt szerda este találkozott a hivatalos látogatáson tartózkodó Gerhard Schröderrel. Gyurcsány egy pohár sör mellett összetegeződött a kancellárral és mobilszámot is cseréltek.
Magyarország és Németország kapcsolata ma sokkal inkább arról szól, hogyan tudnak a két fél érdekei még jobban érvényesülni Európában - mondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök-jelölt újságíróknak, miután szerdán Budapesten megbeszélést folytatott a hivatalos látogatáson Magyarországon tartózkodó Gerhard Schröder német kancellárral.

"A két ország kapcsolata kiegyensúlyozott, az európai politikában sincsenek érdemi és komoly viták" - tette hozzá Gyurcsány Ferenc. Kiemelte: a nemzeti érdekeknek úgy kell több teret adni, hogy mindez ne veszélyeztesse az európai együttműködést. Gyurcsány Ferenc kitért arra, hogy befektetésekről, munkavállalásról váltott szót a német kancellárral, ám ezeket nem részletezte.

A miniszterelnök-jelölt egy-egy pohár sör mellett összetegeződött Gerhard Schröderrel, és mobiltelefonszámát is cseréltek. "Ezek nyilvánvalóan fontos dolgok abból a szempontból, hogy az európai kormányfők közötti viszony nem egyszerűen hivatalos, hanem (...) informális is" - tette hozzá a miniszterelnök-jelölt.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!