Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Gyurcsány mobilszámot cserélt Schröderrel

2004.09.15. 19:47
Gyurcsány Ferenc miniszterelnök-jelölt szerda este találkozott a hivatalos látogatáson tartózkodó Gerhard Schröderrel. Gyurcsány egy pohár sör mellett összetegeződött a kancellárral és mobilszámot is cseréltek.
Magyarország és Németország kapcsolata ma sokkal inkább arról szól, hogyan tudnak a két fél érdekei még jobban érvényesülni Európában - mondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök-jelölt újságíróknak, miután szerdán Budapesten megbeszélést folytatott a hivatalos látogatáson Magyarországon tartózkodó Gerhard Schröder német kancellárral.

"A két ország kapcsolata kiegyensúlyozott, az európai politikában sincsenek érdemi és komoly viták" - tette hozzá Gyurcsány Ferenc. Kiemelte: a nemzeti érdekeknek úgy kell több teret adni, hogy mindez ne veszélyeztesse az európai együttműködést. Gyurcsány Ferenc kitért arra, hogy befektetésekről, munkavállalásról váltott szót a német kancellárral, ám ezeket nem részletezte.

A miniszterelnök-jelölt egy-egy pohár sör mellett összetegeződött Gerhard Schröderrel, és mobiltelefonszámát is cseréltek. "Ezek nyilvánvalóan fontos dolgok abból a szempontból, hogy az európai kormányfők közötti viszony nem egyszerűen hivatalos, hanem (...) informális is" - tette hozzá a miniszterelnök-jelölt.