Jenő
-3 °C
6 °C

Kiképzőtiszt lehet Harry hercegből

2008.03.03. 17:34
Számítógépes harctéri kiképzést fog tartani Harry herceg az újoncoknak, miután kedvesével kipiheni a harctéri fáradalmakat Afganisztáni küldetése után. A 23 éves Harry szélsőségesek célpontja lehet, ezért több testőrt rendeltek védelmére.

Miután visszatér Afganisztánból, számítógépes harctéri kiképzést fog tartani Harry herceg az újoncoknak, írja a Daily Telegraph című brit lap hétfői száma. A brit hadvezetés állítólag legalább másfél évig nem hajlandó frontszolgálatra küldeni Károly herceg 23 éves fiát, de frissen szerzett tapasztalatát mindenképpen használni akarja.

Az afganisztáni küldetés után Harry herceg bérét napi 11 fonttal (4 ezer forinttal) megemelik. A trónörökös katonai szolgálati ideje áprilisban eléri a két évet, ekkor főhadnaggyá lép majd elő és évente több mint 28 ezer fontot (9,5 millió forint) fog keresni.

Feltevések szerint Harry biztonságát ezentúl több testőr fogja felügyelni, mert a biztonsági szolgálat úgy tudja, a herceg a frontszolgálatban szerzett tapasztalatai miatt szélsőségesek célpontjává vált.

Károly és Diana kisebbik fia vasárnap óta már kedvesével, a dél-afrikai Chelsy Davy-vel mulatja az időt, akit december óta nem látott. A pár egyelőre a Highgrove-i rezidenciára vonult vissza, de néhány hétre elrepülnek vakációzni is, hogy Harry kipihenhesse az afganisztáni bevetést.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?