Tizenhat szövetséges katona halt meg egy helikopterbalesetben

2003.03.21. 04:06
Tizenhat szövetséges katona halt meg, amikor lezuhant egy CH-46-os szállítóhelikopter az iraki-kuvaiti határ közelében. Az első hivatalos veszteséglista szerint a csütörtök hajnali támadás óta négy iraki vesztette életét. A CNN iraki forrásokra hivatkozva hat iraki áldozatról bezsél.
Az amerikai védelmi minisztérium is megerősítette, hogy lezuhant egy szállítóhelikoptere az iraki-kuvaiti határ közelében. A tizenhat amerikai és brit katonát szállító CH-46-os Kuvaitban zuhant le, a fedélzeten tartózkodók mind életüket vesztették. Valószínüleg baleset és nem katonai támadás miatt zuhant le a gép - jelentette a CNN.

Csütörtökön még két másik amerikai helikopter semmisült meg. Az amerikai különleges erők MH-53-as Pave Low helikoptere még csütörtök hajnalban szenvedett balesetet dél-iraki bevetésen, kényszerleszállást hajtva végre. Amerikai tisztségviselők szerint hatfős legénységét és a fedélzetén lévő elitkatonákat kimentették, majd a gépet megsemmisítették, nehogy iraki kézre kerüljön.

Egy amerikai katonai helikopter csütörtökön lezuhant Kuvaitban, de legénysége épségben megmenekült. Mint egy washingtoni tisztségviselő elmondta, a hadsereg AH-64-es Apache helikoptere leszállás közben szenvedett balesetet.

Az első hivatalos iraki veszteséglista szerint négy iraki katona meghalt, hat pedig megsebesült a csütörtöki amerikai támadásokban. Ezt az iraki hadsereg jelentette be az iraki televízióban csütörtökön este ismertetett közleményében. Ez az első hivatalos veszteséglista, amelyet Bagdad az amerikai vezetésű hadművelet csütörtök hajnali megkezdése óta közzétett. Ezután pár órával a CNN iraki forrásokra hivatkozva azt jelentette, hogy hat halottja és tizennégy sebesültje van az éjszakai harcoknak.  • Hírek
  • Hírek