Gerzson
-3 °C
2 °C

Helyszíni tudósítás New Yorkból, vasárnap

2001.09.17. 05:05
Az Index New York-i tudósítója, Hargitai József helyszíni beszámolója.
A két torony

Hozzám nőttek, adták az irányt, az erőt, néha árnyékot is. Az öböl felől a komp alsó fedélzetéről, amikor a víz az ember arcába csap. Brooklyn felől szikrázó, kőkemény, jeges téli éjszakákon. Repülőről, hazafelé, hogy most már majdnem otthon. A kilátóban, igazán a világ tetején. Ebédszünetben a 45 perces futásnál, félidő, kanyar. A két torony között lefeküdve, a két párhuzamos. A nyugati oldalon a füves pálya, heverészés, bikinis lányok és foci. Néha egy sör, néha egy biciklis út, néha csak ostoba, merengős bámulás a folyó menti padokról. Nyüzsgés, görkorcsolyás, klottgatyás rohanó amerikai ifjúság, a kisportolt, erőteljes gazdasági elit.

És ahogy ez élő torony megroppant, mint százezer vérző sípcsont, és megnyílt és összeomlott, és ott az utcán tizenöt blokkra a füst első hulláma elborított, ahogy az aktatáskás emberek - fehér ing, nyakkendő, az ablakokból lebuktak, -

de inkabb most nézegetem a régi képeket '97-ből, a kis virágokat, az üveg palotákat, a kísértő brooklyni árnyékot, és a nagy sörözést és focit a tornyok alatt.

Mert éljen inkább így bennük az élmény, ez a felejthetetlen csodák csodája.

ui: Feleségem ad egy vásárlási listát a hadiállapotokra való tekintettel:
15 doboz hajfesték és bármi más, ami befér a kocsiba