Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az Iszlám Dzsihád vállalta a szerdai öngyilkos merényletet

MTI
2002.09.19. 12:13
Az Iszlám Dzsihád nevű palesztin szélsőséges szervezet vállalta a szerdán az észak-izraeli Umm al-Fahmban végrehajtott öngyilkos akciót, amelyben a merénylőn kívül egy izraeli rendőr vesztette éltét. A szélsőséges szervezet szerint mudzsahedjei hajtották végre a szerdai robbantást az észak-izraeli városban. A rendőrség szerint a merénylő egy buszra akart felszállni és ott hozta volna működésbe a robbanószerkezetet. A merénylet izraeli áldozata súlyos sérüléseibe halt bele, a támadásnak további két sebesültje volt. Az Iszlám Dzsihád nem hozta nyilvánosságra a robbantó nevét, hogy megvédje családját az izraeliek által a palesztinok ellen alkalmazott kollektív büntetéstől.

Egy izraeli harckocsi agyonlőtt egy palesztin gyermeket Rámalláh közelében. Izrael fokozta a biztonsági intézkedéseket Ciszjordániában a palesztinok lakta területeken.