Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Újabb információk a bali robbantás ügyében

MTI
2002.11.07. 08:07
Az indonéz rendőrség a nyomozást nagymértékben előrelendítő, nagyon hasznos információk birtokába jutott a Bali szigetén elkövetett október 12-i robbantásos merénylet egyik gyanúsítottjának kihallgatása révén - jelezte csütörtökön a rendőrség szóvivője Jakartában. Nem kívánt kitérni arra, hogy a rendőrség gyanúja szerint konkrétan milyen szerepet játszott az Amrozi néven azonosított gyanúsított az autóba rejtett pokolgépekkel elkövetett súlyos merényletben, amelynek legalább 190 halálos áldozata volt, többnyire külföldi turisták. A nyomozók feltételezik, hogy Amrozi tulajdonában volt egy Mitsubishi furgon, amelyet a merénylethez felhasználtak.

A rendőrség kezdettől fogva azt a feltevést követi a nyomozás során, hogy a Dzsamáa Iszlamija nevű terrorszervezet tervezte meg és hajtotta végre a merényletet. A Dzsamáa Iszlamija számos ország hírszerző szolgálata szerint nagy délkelet-ázsiai muzulmán államot akar létrehozni, területét több délkelet-ázsiai országból akarja kiszakítani. Azt is feltételezik róla, hogy kapcsolatban áll Oszama Bin Laden arab milliomos al-Kaida nevű nemzetközi terrorszervezetével.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?