Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Újabb gyanúsítottak Bali-ügyben: ismerik a fő szervezőt és a robbantót

MTI
2002.11.17. 13:34
Az indonéz rendőrség azonosította az október 12-i bali terrormerénylet fő szervezőjét és a pokolgépek felrobbantóját. Ezt a több mint 190 halálos áldozattal járt merényletet vizsgáló bizottság vezetője jelentette be vasárnapi sajtótájékoztatóján. Mangku Pastika tábornok közlése szerint a fő szervezőt Imam Samudrának hívják, és ő az egyik irányítója a merényletért felelőssé tett - az al-Kaida terrorszervezettel is kapcsolatban lévő - Dzsemáa Iszlámija szélsoséges iszlám csoportnak.

A pokolgépeket Pastika szerint egy használtautó-kereskedő és elektronikai szakértő, bizonyos Dulmatin helyezte működésbe mobiltelefonnal. Négy másik személyt is felvettek a gyanúsítottak immár kilencfősre bővült listájára, de valamennyiük közül jelenleg egyedül egy Ali Amrozi nevu van a hatóságok őrizetében, a többieket még keresik. Amrozi egyébként be is vallotta, hogy részt vett a terrorakcióban.