Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Iraki radart bombáztak amerikai és brit gépek

MTI
2002.12.18. 23:59
Iraki légvédelmi radarberendezést bombáztak szerdán amerikai és brit harci gépek az ország déli részén lévő repüléstilalmi övezetben - jelentette be a Pentagon illetékese.

A Bagdadtól mintegy 150 kilométerre délkeletre, Kútban lévő mozgatható radarlétesítményt Irak nemrégiben telepítette át a tilalmi övezetbe - mondta a szóvivő. Amerikai közlés szerint a radarberendezés bombázása válasz volt a koalíciós erők gépei elleni iraki akciókra a repüléstilalmi övezetben. Az amerikai légitámadásról egy iraki katonai szóvivő is beszámolt, azt hangoztatva, hogy az polgári létesítmények ellen irányult. Amerikai és brit gépek a hét végén, illetve hétfőn több alkalommal is támadtak iraki légvédelmi berendezéseket az északi, valamint a déli repülési tilalmi övezetben - emlékeztet az AFP.