Sándor, Ede
-5 °C
-2 °C

Berlusconi családi mauzóleumot tervez

MTI
2003.01.17. 19:02
Az olasz kormány egy új településfejlesztési törvény keretében eltörölné azt a - még a napóleoni időkből származó - megkötést, amely tiltja sírhelyek létesítését a házak tőszomszédságában. Ezzel valóra válhatna Silvio Berlusconi miniszterelnöknek az a vágya, hogy családjával és barátaival saját sírboltba temetkezhessen a Milánó melletti Arcoréban lévo luxusvillájához tartozó telken.

A baloldali Il Diario pénteki számában tudni vélte, hogy Berlusconi évek óta dédelgeti a családi mauzóleum tervét. A temetkezési törvény módosítása lehetővé tenné, hogy a kormányfő apjának, Luigi Berlusconinak a földi maradványait átszállíthassák a mauzóleumnak szánt családi kápolnába, amelyet Michele Cascella festo és építész tervezett. Ez eddig azért nem ment, mert a sírbolt túlságosan közel áll a villához. Az olasz újság szerint mauzóleumában a médiamágnás-miniszterelnök helyet szorítana kebelbarátainak, köztük holdingja, a Fininvest elnökének, Fedele Confalonierinek, politikai tanácsadójának, Gianni Lettának vagy Marcello Dell,Utri szenátornak.

Berlusconi feleségével és három fiatalabb gyermekével egy hetvenszobás XV. századi villában lakik, amely eredetileg zárda volt. A kápolnán kívül a telken van még két úszómedence, egy fitness központ, egy istálló, egy futballpálya és egy helikopter-leszállóhely - jegyezte meg az APA.