Botond, Mózes
EUR 385,95 Ft
USD 370,45 Ft
12 °C
29 °C

Felfüggesztették sztrájkjukat a szlovák vasutasok

MTI
2003.02.03. 22:57
Hétfő este a szlovák vasutasok országos sztrájkját irányító központi sztrájkbizottság a sztrájk megszakításáról döntött, melynek nyomán azonnali intézkedésekkel igyekeznek helyreállítani a forgalmat.

A sztrájkolók azért döntöttek így, mert a kora esti órákban a pozsonyi kerületi bíróság előzetes döntéssel a sztrájk azonnali felfüggesztéséről rendelkezett. A szlovák vasutasok így este tíz óra előtt megtették a forgalom újraindításához szükséges intézkedéseket, amelyek nyomán kedd reggelre várhatóan sikerül maradéktalanul felújítani az ország vasúti forgalmát, beleértve a nemzetközi járatokat is.

A szlovákiai vasutas szakszervezetek az ország 25 szárnyvonalának személyforgalmát - február elsejétől - megszüntető döntés ellen, pénteken éjszaka léptek sztrájkba.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek