Botond, Mózes
EUR 385,83 Ft
USD 369,85 Ft
12 °C
29 °C

Halálos lövés Nábluszban, mecsetrombolás a Negev-sivatagban

MTI
2003.02.05. 18:33
Izraeli katonák lelőttek szerdán egy 18 éves palesztin fiatalembert a ciszjordániai Nábluszban. Ugyancsak szerdán jelentették be, hogy leromboltak egy engedély nélkül épített mecsetet a Negev-sivatagban, egy beduin faluban. Palesztin orvosi források szerint a fiatalember halálos nyaksebet kapott, amikor izraeli katonák belelőttek a rájuk köveket dobáló palesztin tömegbe. Ezzel 2921-re emelkedett az AFP adatai szerint a halálos áldozatok száma az izraeli-palesztin összecsapásokban a 2000 szeptemberében kitört palesztin felkelés, intifáda kezdete óta. Közülük 2178 volt a palesztin és 687 az izraeli áldozat.

Az izraeli hatóságok a Negev-sivatagban lévő, beduinok lakta Tel el-Maleh faluban buldózerekkel leromboltak egy engedély nélkül épített mecsetet. A falu beduin képviselője a francia hírügynökségnek nyilatkozva "rasszista cselekedetnek" minősítette az esetet, és közölte, hogy a falu lakói azonnal hozzáláttak a mecset újjáépítéséhez.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek