Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Körözött palesztinokat tartóztattak le Izraelben

MTI
2003.02.13. 13:04
Az izraeli hadsereg csütörtökre virradóra letartóztatott 17 körözött palesztint a Jordán nyugati partján és a Gázai övezetben. Kilenc elfogott személy a Hamász és az Iszlám Dzsihád szélsőséges iszlám csoportokhoz tartozik - közölte a hadsereg szóvivője, hozzátéve, hogy a letartóztatások többségét, szám szerint tizenkettőt Dzsenín térségében hajtották végre.

A palesztin biztonsági szolgálatok tagjai 12 palesztin letartóztatásáról számoltak be Dzsenín környékéről a francia hírügynökségnek. Állításuk szerint az izraeli hadsereg három faluban kijárási tilalmat vezetett be. Három palesztint tartóztattak le Nábluszban, egy további palesztint pedig Hebron közelében fogtak el - közölte az izraeli hadsereg.

A Gázai övezet középső részén fekvő Bureidzs menekülttáborban izraeli katonák letartóztatták a Jasszer Arafat palesztin elnök Fatah mozgalmához kötődő Al-Aksza Mártírjainak Brigádjai fegyveres csoport egyik tisztségviselőjét. Izrael azzal vádolja az illetőt, Mohamed Dareket, hogy pokolgépeket helyezett el a Kiszufim zsidó telepesfalu körüli autóutakon.