Botond, Mózes
EUR 385,25 Ft
USD 369,18 Ft
12 °C
29 °C

Kétszázötvenhét embert vettek őrizetbe a New York-i béketüntetéseken

MTI
2003.02.17. 08:39
Legalább százötvenezren vonultak fel San Franciscóban, hogy tiltakozzanak egy Irak elleni lehetséges amerikai támadás ellen. A vasárnapi megmozdulás szervezői azért halasztották el egy nappal tüntetésüket a világméretű akcióhoz képest, hogy tiszteletben tartsák a kaliforniai nagyváros hagyományos kínai holdújévi ünnepségeit. A tömeg a tengerparttól egészen a városházáig árasztotta el San Franciscót. Bár egy kisebb csoport megpróbált behatolni a város kereskedelmi központjába, komolyabb incidensről nem érkezett jelentés. Többen Franciaországot éltették, mert úgy érezték: az amerikai háborús tervekkel szembeni párizsi fellépés erősíti a béke híveit.

Közben Denverben mintegy 300 tüntető biztosította támogatásáról George Bush amerikai elnököt és az Irak elleni háborús fellépést. Vasárnapi New York-i rendőrségi közlés szerint a keleti parti metropoliszban 257 főt vettek őrizetbe a szombati béketüntetés során, többségüket "zavarkeltés" címén.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek