Konstantin
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
14 °C
28 °C

Feltételezett palesztin kamikazékat vettek őrizetbe

MTI
2003.02.18. 13:46
Az izraeli hadsereg kedden Betlehem környékén őrizetbe vett három fiatal palesztin nőt, akiket azzal gyanúsít, hogy öngyilkos merényleteket készültek végrehajtani. Az AFP hírügynökség palesztin biztonsági forrásokra hivatkozó jelentése szerint egy 19 éves palesztin nőt a Dheise menekülttáborban, egy 20 éves társát a Beit Szahur-i, egy 16 éves palesztin lányt pedig a Beit Dzsala-i menekülttáborban fogtak el a katonák. Velük együtt előállították apjukat is. Az izraeli hadsereg egyik szóvivője a letartóztatások hírét megerősítve közölte, hogy mindhárom palesztin nő öngyilkos merényleteket készült elkövetni.

Az izraeli hadsereg tavaly ismét ellenőrzése alá vonta Ciszjordánia csaknem egész területét: Jerikó kivételével a térségben fekvő összes nagyvárost izraeli katonák ellenőrzik. Betlehembe és környékére tavaly novemberben vonultak be az izraeli alakulatok, miután egy öngyilkos merénylet Jeruzsálemben tizenegy ember életét kioltotta.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek