Irak úgy készül, mintha holnap kitörne a háború

MTI
2003.02.19. 19:28
Irak úgy készül, mintha már holnap kitörne a háború és elegendő élelmiszertartaléka van ahhoz, hogy szembe nézzen a támadással - jelentette ki szerdán az iraki kereskedelmi miniszter. Mohamed Mahdi Szaleh Bagdadban újságíróknak nyilatkozva elmondta: az iraki vezetés biztos abban, hogy el tudja látni a lakosságot. "Úgy dolgozunk, mintha már holnap kitörne a háború" - hangoztatta a politikus, az Egyesült Államok esetleges Irak elleni hadműveletére célozva.

Szaleh egyúttal bírálta Tony Blair brit kormányfőt, aki előző napi londoni sajtóértekezletén Irak jelenlegi gazdasági nehézségeiért Szaddám Huszein iraki elnököt tette felelőssé. Szaleh szerint a brit kormányfő mondanivalója "zavaros és bizonytalan" volt. Irak 80-as évekbeli erős gazdasági fellendülését Szaleh az 1979-ben hatalomra jutott Szaddám Huszein által hozott döntések eredményének nevezte.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Biztosítás