Az elnökválasztás eredménye miatt tüntettek Örményországban

MTI
2003.02.21. 20:38
Forradalommal fenyegetőzve tiltakozott pénteken Örményországban az ellenzék több tízezer híve, akik csalódottak a szerdai elnökválasztás eredménye miatt.

A dpa szerint 25-30 ezer tüntető követelte Jerevánban, hogy Sztepan Demircsjánt, az ellenzék második helyen végzett jelöltjét kiáltsák ki végleges győztesnek. Hivatalos adatok szerint Demircsján a szavazatok 28,3 százalékát szerezte meg. Így indulhat az elnökválasztás második fordulójában, hogy megmérkőzzön Robert Kocsarján jelenlegi államfővel, aki a szavazatok 49,8 százalékát kapta, s csaknem abszolút többséget szerzett.

"Vasárnapig hagyunk időt arra a központi választási bizottságnak, hogy elismerje Demircsján első fordulós győzelmét" - mondta Aram Szarkiszján az ellenzéki Örményországi Köztársasági Párt képviseletében. "Nem szabad, hogy második fordulóra kerüljön sor. Különben jövünk vasárnap, és átvesszük a hatalmat" - idézte a politikust a dpa.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek