'Az el nem kötelezett országok' mindent megtesznek a háború elkerüléséért

MTI
2003.02.22. 15:27
Módosították szombaton az el nem kötelezett országok Kuala Lumpuri tanácskozásán az Irakról szóló határozat-tervezetet, amelynek eredeti változat több ország szerint túlságosan kedvezett Bagdadnak. A 114, harmadik világbeli ország külügyminiszterei az arab országok által előterjesztett javaslatot módosították, mert az nem felelt meg több állam, köztük Szingapúr, Kuvait, Chile és Indonézia álláspontjának.

Az eredeti szöveg azt javasolta, hogy a mozgalom "kategorikusan vesse el az erő egyoldalú alkalmazását", valamint "biztosítsa támogatásáról, szolidaritásáról Irakot egy lehetséges agresszióval szemben". Az AFP által megszerzett új változatban ez a bekezdés már nem szerepel. Az új verzióban az el nem kötelezettek "megerősítették ígéretüket, hogy mindent megtesznek a békés megoldásért" és a háború elkerülésére tett kezdeményezések folytatására szólítanak fel. Figyelmeztetnek arra, hogy "a háború messzemenő politikai, gazdasági és humanitárius következményekkel járna a világ minden országa számára."

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Bankszámla