Eszter, Eliza
EUR 383,23 Ft
USD 357,27 Ft
14 °C
24 °C

Irak távirányított gépeket küldhet amerikai városok ellen

MTI
2003.02.25. 11:23
Amerikai hírszerzési források lehetségesnek tartják, hogy Irak vegyi vagy biológiai támadásokat tervez amerikai nagyvárosok ellen pilóta nélküli, műholdas helymeghatározó (GPS-) rendszerrel ellátott távirányítású repülőgépekkel. Az iraki tervekről szóló információk "tényleges aggodalmat" keltettek védelmi körökben - közölték magas rangú amerikai tisztviselők a Fox News tévéállomással, amely ezt a hírt többször megismételte. Attól tartanak, hogy e távirányított gépek már az Egyesült Államokban vannak, vagy rövidesen ott lehetnek - de bizonyíték még nincs rá.

Colin Powell amerikai külügyminiszter az ENSZ Biztonsági Tanácsában mondott február eleji beszéde során képet mutatott egy ilyen kis pilóta nélküli repülőgépről, s azt mondta, "bőséges bizonyíték" van arra, hogy Irak sok időt és erőfeszítést szentelt olyan szóróeszközök kifejlesztésére, amelyekkel e gépek felszerelhetők. "És az a kevés, amit Szaddám Huszein iraki elnök ezekről mondott nekünk, az nem az igazság volt" - tette hozzá.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Bankszámla