Botond, Mózes
EUR 385,90 Ft
USD 370,29 Ft
12 °C
29 °C

Fenyegetőzik a Szeptember 11. terrorcsoport

MTI
2003.02.26. 21:59
Ciánmérgezéses terrorakcióval fenyegette meg egy iraki hadművelet esetére Nagy-Britannia, Ausztrália és az Egyesült Államok új-zélandi nagykövetségeit egy eddig ismeretlen terrorcsoport. Az új-zélandi rendőrség csütörtöki bejelentése szerint a csoport Szeptember 11-nek nevezi magát, és azt állítja, hogy 25 kilogramm ciánszármazék van a birtokában. Az egyik levélküldeményben cianidnyomokat is találtak. A leveleket még a postán lefoglalták, mielőtt eljutottak volna a diplomáciai testületekhez.

A csoport a nagykövetekhez címzett üzenetek szerint ellenáll az iszlám világ elleni amerikai hódítási kísérleteknek. A rendőrség illetékese szerint Szeptember 11. néven Új-Zélandon nem tudnak semmilyen szervezetről, de Ausztráliában egy időben használta egy csoport ezt a nevet. 2001. szeptember 11-én intéztek véres terrortámadást New York-i és washingtoni célpontok ellen repülőgépekkel.

A fenyegetés az Aucklandben zajló 31. vitorlás Amerika Kupa résztvevőire is vonatkozik. A levelek merényletet helyeznek kilátásba az amerikai, brit és ausztrál versenyzők, segítők és nézők ellen, ha Irakot támadás éri. A rendőrség mindazonáltal már korábban megerősítette a versenyzők védelmét - jelentette az AP hírügynökség, hozzátéve, hogy tavaly januárban is küldtek hasonló tartalmú leveleket egy nemzetközi golfverseny idején, de a fenyegetést nem váltották be.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek