Két amerikai rakéta csapódott be török területre

MTI
2003.03.24. 05:01
Technikai hiba következtében két amerikai cirkálórakéta csapódott be vasárnap Törökország területén. A Tomahawk típusú cirkálórakéták lakatlan területre hullottak, senki nem sebesült meg - közölte a Pentagon egyik szóvivője. Mindkét cirkálórakéta a kelet-törökországi Urfa tartományban csapódott be. James Cassella ornagy az amerikai központi parancsnokságra hivatkozva elmondta, hogy az egyik cirkálórakéta vasárnap - közép-európai idő szerint délután fél ötkor - csapódott be és robbant fel Özveren falutól egy kilométerre, a szíriai-török határtól mintegy száz kilométerre. A becsapódás helyén négy méter széles és egy méter mély gödör keletkezett.

A másik Tomahawk három órával később az Özverentől mintegy 200 kilométerre fekvő Viransehir település közelében ért földet. Szemtanúk elmondták, hogy az 1,3 méter hosszú cirkálórakéta nem robbant fel.

Törökország engedélyezte a légtérhasználatot az Irak elleni háborúban részt vevő szövetséges erőknek. A légifolyosó nyilván Urfa tartomány felett húzódik, és a szövetséges légierő az elmúlt 24 órában igénybe is vette azt - jegyezte meg a Reuters.  • Hírek
  • Bankszámla