Koronavírus adatok

2021. nov. 29.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
András, Andor
-4 °C
5 °C

Iraki hadijelentés: visszafoglalt amerikai állások

MTI
2003.03.31. 21:48
Az iraki tájékoztatási miniszter azt állítja, hogy az iraki csapatok 43 amerikai és brit katonát öltek meg az utóbbi 36 óra leforgása alatt. Muhammad Szaid asz-Szahaf azzal fenyegette meg az amerikai-brit csapatokat, hogy éjjel-nappal támadni fogják őket.

Azt állította, hogy az iraki erők négy Apache típusú helikoptert, két Predator típusú pilóta nélküli kémrepülőt, tizenhárom harckocsit, nyolc csapatszállító járművet és hat páncélozott járművet semmisítettek meg az utóbbi másfél nap során. Emellett iraki csapatok lerombolták az amerikai-brit erők egyik állását, és többet körülfogtak a Bagdadtól mintegy 350 kilométerre délre fekvő Násziríja város közelében.

- Násziríja és (a Bagdadtól mintegy 150 kilométerre délre fekvő) Díváníja között a szövetséges erők fedezékeket építettek ki, harckocsikat és szállító járműveket helyeztek el bennük. Embereink rábukkantak ezekre a fedezékekre, és hármat vagy négyet most ostromolnak - mondta. Hozzátette, hogy vasárnap teljesen szétrombolták az egyik fedezéket, amelyben négy szállító jármű, három harckocsi és fegyverek voltak. Azt nem közölte, hogy pontosan hol volt ez a fedezék.

A háború diplomáciai eszközökkel történő lezárását firtató kérdésre asz-Szahaf kijelentette, hogy az a helyes diplomácia, ha a csatamezőn megtalálják és megölik az amerikai és brit katonákat. Hangsúlyozta: nagy elégedettséggel tölti el, hogy keresztül tudták húzni az inváziós erők terveit. "George Bush amerikai elnök bukása közeleg" - hangoztatta.