Újabb merényletre számít az USA

MTI
2003.05.02. 23:59
Az Egyesült Államok arra figyelmeztette a repülőterek személyzetét, légitársaságait és pilótáit, hogy az al-Kaida terrorszervezet immár a végső szakasznál tart egy olyan merénylet megtervezésében, amelyet a karacsi amerikai konzulátus ellen követnének el, derül ki az amerikai belbiztonsági minisztérium figyelmeztetéséből.

A május elsején keltezett dokumentum, amelyet a Reuters brit hírügynökség ismertetett pénteken, megbízható forrásokra hivatkozva adja közre figyelmeztetését, és arra kér minden érintettet, hogy bármilyen gyanús tevékenységet azonnal jelezzen. A minisztérium szerint az elmúlt 24 órában befutott titkosszolgálati jelentésekbőol kirajzolódó forgatókönyv szerint az al-Kaida emberei egy robbanószerrel megrakott kisgépet, vagy egy helikoptert akarnak rávezetni a karacsi amerikai konzulátus épületére.

Az elmúlt időszakban kipattant al-Kaida merénylettervek arról tanúskodnak, hogy a szervezet nem tágít a robbanószerrel telerakott kisgépek bombaként való alkalmazásától - állapítja meg az amerikai belbiztonsági minisztérium.