Franciska, Fanni
-4 °C
7 °C

Mégis lemond a cseh védelmi miniszter

MTI
2003.05.30. 19:03
Jaroslav Tvrdík cseh védelmi miniszter pénteken, alig néhány órával azután, hogy visszavonta csütörtöki lemondását, levelet küldött Vladimír Spidla kormányfőnek, amelyben közölte, hogy mégiscsak lemond, s távozik a politikai életből is.

Tvrdík levelében elnézést kért a kormányfőtől, hogy újbóli lemondásával problémákat okozott neki. Leszögezte, hogy döntését a politikai életből való távozásra legközelebbi munkatársaival és családjával történt tanácskozás alapján hozta meg. Bejelentette, hogy megválik képviselői mandátumától, valamint a Cseh Szociáldemokrata Pártban viselt tisztségétől is, s távozik a politikai életből. "Személyes belső okok miatt számomra elfogadhatatlan, hogy továbbra is a politikában maradjak" - állítja Tvrdík. "A védelmi miniszteri tisztséget az államnak tett szolgálatként értelmeztem. Ilyen szempontból küldetésem befejezettnek tekintem" - írja levelében a távozó miniszter.

"A kormányfő sajnálkozását fejezte ki, de a döntést tudomásul vette" - nyilatkozta újságíróknak Vladimír Palán a védelmi minisztérium szóvivője.