Auguszta
-3 °C
2 °C

Irakban még háború van

MTI
2003.08.06. 19:14
A háború nem ért véget Irakban, mert még folynak az iraki felkelők elleni műveletek - jelentette ki egy amerikai tábornok.

David McKiernan, az Irakban állomásozó amerikai szárazföldi erők parancsnoka a BBC-nek nyilatkozva hangoztatta, hogy a hadműveletek nem fejeződtek be Irakban. Emlékeztetett George Bush amerikai elnök május elsején tett kijelentésére, amely szerint Irakban véget értek a nagyobb harci cselekmények, s a harcokban az Egyesült Államok és szövetségesei kerekedtek felül.

Az elnök azt nem mondta, hogy befejeződött a háború, minthogy ez nem is történt meg - jelentette ki a tábornok. Azóta Irakban a Szaddám Huszein volt iraki elnökhöz hű erők meggyilkoltak 52 amerikai katonát.

David McKiernan arra kérdésre, hogy Szaddám Huszein elfogásával változna-e a helyzet, azt válaszolta: végső soron a volt elnökkel végezni kell. Ez nem szünteti meg az iraki ellenállás támadásait, de szükségszerű, kell ahhoz, hogy az iraki nép a jövőbe tekinthessen - mondta az Irakban állomásozó amerikai szárazföldi erők parancsnoka.

Bagdadban szerdán felrobbant egy teherautó egy vegyi anyagokat forgalmazó boltnál. A jármű és a bolt is kigyulladt. Négy személy meghalt. Helybeliek állítása szerint a lángban álló üzletben négyen haltak meg.

bolt vegyi anyagokat árusított, olyanokat is, amelyből robbanószert lehet előállítani. A robbanás feltehetően nem merénylet, hanem baleset következtében történt.

15%

Náray Tamás Zarah

4999 Ft
4250 Ft
15%

Pan-dji Vádirat

3499 Ft
2975 Ft