Géza
-11 °C
-4 °C

Zuhan Saron népszerűsége

MTI
2003.08.29. 12:54
Erősen csökkent június óta Ariel Saron izraeli kormányfő népszerűsége - derül ki egy Izraelben pénteken nyilvánosságra hozott közvélemény-kutatásból. A felmérés során megkérdezettek 53 százaléka vélekedett kedvezőtlenül Saron kormányfői teljesítményéről, és csapán 43 százalékuk volt elégedett Saron munkájával. Egy júniusi hasonló felméréskor még 60 százalékos volt Saron elégedettségi mutatója - utal rá az AFP francia hírügynökség.

Elemzők szerint a kormányfő népszerűségének csökkenése elsősorban annak következménye, hogy Saron és két fia neve ez elmúlt időszakban felmerült több törvénytelen pénzátutalással kapcsolatban. A kormányfő két fia ráadásul nem volt hajlandó válaszolni a vizsgálóbizottság kérdéseire.

A közvélemény-kutatásból kiderül egyúttal az is, hogy a megkérdezettek többsége - 52 százaléka - úgy véli, hogy a palesztin szervezetek radikális csoportjainak legutóbbi akciói ellenére is még esélyt kellene adni a palesztinoknak a tűzszünet újbóli megteremtésére. Az emberek hatvan százaléka (35 százalékkal szemben) úgy véli, hogy a palesztin terrorizmust nem lehet felszámolni kizárólag katonai eszközökkel.

15%

Dan Brown Eredet

3990 Ft
3392 Ft
15%

Spiró György Kőbéka

3499 Ft
2975 Ft