Árpád
-2 °C
4 °C

Schröder 2006-ban ismételne

MTI
2003.09.01. 20:06
Gerhard Schröder német kancellár, a szociáldemokrata párt elnöke (SPD) hétfőn megerősítette, hogy 2006-ban, a következő parlamenti választásokon ismét győzelemre akarja vinni az SPD-t, harmadszor is kancellár akar lenni, s ehhez segítőtársnak a jelenlegi koalíciós partnert, a környezetvédőket, illetve legnépszerűbb politikusukat Joschka Fischer külügyminisztert hívja. Korábban kormánykörökből az terjedt el, hogy a két politikus már megegyezett egymással: a Schröder-Fischer tandem 2006-ban is sikeres választásokat akar maga mögött tudni, ezen dolgoznak majd az elkövetkezendő három évben, együtt maradnak.

"Világossá tesszük, hogy senki sem hagyja el a parancsnoki hidat" - közölte Schröder hétfőn újságírókkal, az SPD egyik testületének ülése előtt. Az ülésen "mélységesen tisztelendőnek" nevezte Fischernek azt az elhatározását, hogy marad a kormányban, s nem megy Brüsszelbe, ahol esetleg az Európai Unió külügyminisztere lehetne. Olaf Scholz, az SPD főtitkára természetesnek nevezte, hogy Schröder harmadszorra is megpályázza a kancellári posztot, mondván: ha valaki olyan átfogó reformokat indít útjukra, mint amilyeneket most Schröder, végig kell járnia az utat.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?