Natália
1 °C
7 °C

Izraeli vadászgépek Auschwitz fölött

MTI
2003.09.03. 21:17
Az auschwitzi állami múzeum igazgatósága szerdán nyilatkozatban fejezte ki sajnálkozását amiatt, hogy három F-15-ös izraeli vadászgép az egykori náci koncentrációs tábor fölött elrepülve akarja leróni kegyeletét az áldozatok emléke előtt.

Az auschwitzi (Oswiecim) múzeum a Jerusalem Post című izraeli lap augusztus 22-i számából értesült az izraeli tervről. Az igazgatóság konzultációt folytatott a Nemzetközi Auschwitzi Tanács képviselőivel is, akik szintén nem értenek egyet a tervvel, mert abban az izraeli katonai erő demonstrálásának szándékát látják.

Az izraeli lap tudósítása szerint a három izraeli vadászgép, amelyek a radomi légi parádé alkalmából tartózkodnak Lengyelországban, kis sebességgel és alacsonyan fog elszállni csütörtökön a tábor fölött, hogy jól kivehető legyen a rájuk festett Dávid-csillag. A vadászgépeket kormányzó izraeli pilóták a holokausztot túlélő zsidók leszármazottai.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?