Vince, Artúr
-3 °C
1 °C

Robbanás Tel-Avivban: nyolc halott, harminc sebesült

MTI
2003.09.09. 21:12
Az öngyilkos merénylőn kívül legalább hét halottja volt a Tel-Aviv közelében lévő katonai támaszpont buszmegállójában végrehajtott, kedd délutáni öngyilkos merényletnek. A Háárec című izraeli lap értesülése szerint lehet, hogy nő volt a merénylő. A palesztinoknak tulajdonított merényletben az elkövetőn kívül hatan vesztették életüket és legalább harmincan sebesültek meg, közülük tizenötnek az állapota súlyos.

A támadást az izraeli főváros egyik külvárosa, Risón-Lecijón közelében lévő Crifin katonai támaszpont megállójában hajtotta végre a merénylő csúcsforgalom idején, amikor a megállóban sok katona tartózkodott. Egy szemtanú látott egy személyt, amint a buszmegállóban várakozó katonák felé rohant. A rendőrök láttak egy gépkocsit elmenekülni a robbanás helyszínéről.

Ariel Saron izraeli miniszterelnök hivatalának egyik tisztségviselője a merényletre reagálva kijelentette: Izrael megteszi a szükséges lépéseket az ország lakosságának védelmére, miután a Palesztin Hatóság vonakodik leszerelni az iszlám szélsőséges szervezeteket.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!